Web Analytics Made Easy - Statcounter

خرداد :مدتی است که نرخ ارز‌های کشور‌های دیگر مانند هرات افغانستان، سلیماینه عراق، دوبی امارات و وان ترکیه بسیار مهم شده و قیمت ارز در آن‌ها با ایران تا حدی مرتبط و برای معامله گران ارز قابل توجه است این مسئله حتی برای مردم عادی در سفر‌های تفریحی آن‌ها بااهمیت شده و شمارکسانی که به این شهر‌ها با انگیزه اقتصادی سفر می‌کنند نسبت به قبل زیادتر شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گزارش خرداد ، در میان نام‌هایی که از بازار ارز به گوش می‌رسد، چندی است نام دلار سلیمانیه و دلار هرات بیش از گذشته به گوش می‌خورد. از یک ماه پیش که قیمت ارز رشد صعودی به خود گرفتند و قیمت دلار در ایران بالاتر از کشور‌های همسایه شد جاذبه برای دلالان و قاچاقچیان و حتی شرکت‌های دولتی و خصوصی برای خرید ارز از این کشور‌ها و فروش در ایران بیشتر شد، اما با سقوط دلار این روند معکوس شد و چرخش انگیزه از خرید دلار در ایران و فروش در کشور‌های همسایه قوت گرفت، حال اینکه چرا نرخ ارز در کشور‌های همسایه بر نرخ ارز در ایران تاثیر می‌گذارد را در ادامه می‌خوانیم.
ماجرا از آنجایی شروع شد که در سال‌های گذشته با تحریم دلاری ایران و عدم امکان مبادلات دلار از کانال بانک‌های خارجی برخی کشور‌ها کانال نقل و انتقال دلار به ایران شدند که برای سال‌ها مبادلات ارزی به دلیل سهولت در ورود ارز و حجم مبادلات ایران با امارات باعث شد تا نرخ حواله درهم درصرافی‌های این کشور در معاملات ارزی ایران اثرگذار شود. از طرف دیگر صادرکنندگان بزرگ هم درآمد ارزی خود را به بانک‌های دوبی واریز می‌کردند که از این طریق واردات کالا انجام می‌شد، اما پس از اعمال محدودیت‌های نقل و انتقال ارز از دبی کشور‌های جایگزین مانند عراق و افغانستان روی کار آمدند که هرچند که حجم مبادلات آن‌ها با ایران به اندازه دبی نیست، اما تاثیرپذیری نرخ ارز ایران از هرات افغانستان و سلیمانیه عراق به همین علت است.
البته تا زمانی که دلار در ایران دولتی بود و یارانه دریافت می‌کرد نرخ دلار ایران نسبت به بازار هرات و سلیمانیه پایین‌تر بود و خروج ارز از ایران به این مناطق بیشتر بود درنتیجه معاملات برای واردات کالا به صرفه‌تر بود، اما از زمانی که دلار در ایران آزاد شد شرایط معکوس شد و ورود اسکناس به ایران از این دوکشور بیشتر انجام می‌گیرد.
واقعیت بازار ارز ایران هم در ماه‌های گذشته به این صورت بوده است که در جریان معاملات معمولا به نحوی است که قیمت دلار در ایران روزانه حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ تومان بالاتر از هرات و سلیمانیه تعیین می‌شود؛ چرا که مسافت ورود ارز از این مناطق تا ورود به بازار تهران خود باعث افزایش قیمت می‌شود برای مثال قیمت دلار امروز ۱۳ هزار و ۸۰۰ است که این نرخ در سلیمانیه به ۱۴ هزار و ۱۰۰ می‌رسد بنابراین هر زمان که اتفاقی در این بازار‌ها موجب تغییر قیمت ارز شود می‌تواند بازار ارز ایران را نیز تحت تاثیر قرار دهد.
نقش دلالان و قاچاقچیان ارز را نباید نادیده گرفت کسانی هستند که هم به بازار ارز در عراق و ترکیه دسترسی دارند و هم به بازار ایران اشراف کامل دارند و کاری که می‌کنند این است که با راه اندازی شایعه از فروش ارز‌های خود سود‌های میلیاردی به جیب می‌زنند این افراد از دلالان و قاچاقچیان بین مرز‌های ایران و عراق و ترکیه هستند تا شرکت‌های صادراتی و وارداتی که فعالیت آن‌ها دراین کشورهاست و گاه ردپای شرکت‌های دولتی مانند پتروشیمی و فولادی‌ها هم به چشم می‌خورد.
چندی پیش هادی قوامی نایب رییس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس از ۲۰ میلیارد دلار پتروشیمی‌ها و فولادی‌ها خبر داده بود که به جای سامانه نیما سر از بازار سلیمانیه و هرات سردرآورده بود گویای همین مطلب است.
جواد کریمی قدوسی نماینده مشهد و کلات در مجلس نیز در این باره گفته بود: در دوماه گذشته سه میلیون و پانصد هزار سکه از کشور جمع آوری شده و به سلیمانیه عراق ارسال شد همچنین سعودی‌ها ۱۳ نفر را مامور کردند که در بازار تهران هرچه سکه و دلار آوردند را حتی ۲۰ درصد بالاتر از قیمت هم خریداری کنند که دراین ارتباط سپاه تا به حال موفق شده سه نفر از این افراد را دستگیر کنند. برچسب ها: بازار ارز ، ارز ، ایران ، هرات ، سلیمانیه

منبع: خرداد

کلیدواژه: بازار ارز ارز ایران هرات سلیمانیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۲۵۶۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جریمه میلیاردی یک واحد صنعتی متخلف در بروجرد

فرماندار بروجرد از جریمه ۱۷۴ میلیارد ریالی یک واحد صنعتی متخلف در این شهرستان خبر داد.

مسلم مرادی امروز (۱۷ اردیبهشت‌ماه) در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: پیرو گزارشات واصله و بررسی میدانی گشت مستمر ستاد تنظیم بازار شهرستان از صنایع مختلف، پس از رصد و پایش شرکت‌های دریافت کننده مواد خام یارانه‌ای توسط گشت مشترک اداره تعزیرات حکومتی و اداره صمت، مشخص شده که این شرکت نسبت به فروش مواد خام دولتی در بازار آزاد اقدام کرده است.

وی خاطرنشان کرد: این واحد صنعتی متخلف در بروجرد به علت فروش مواد خام دولتی در بازار آزاد و خارج از شبکه به ۱۷۴ میلیارد و ۴۶۸ میلیون و ۶۴۸ هزار ریال جریمه نقدی محکوم شد.

فرماندار بروجرد اضافه کرد: شرکت مذکور با مجوز دولتی اقدام به خرید ۱۳۲ هزار کیلوگرم مواد خام دولتی کرده و در بازار آزاد و خارج از شبکه توزیع به فروش رسانده است.

مرادی تصریح کرد: پس از تشکیل پرونده تخلفاتی و ارجاع به اداره تعزیرات حکومتی شهرستان و طی سایر مراحل قانونی، مدیرعامل شرکت مذکور به این میزان جریمه نقدی محکوم شد.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: جریمه ۲۰ میلیارد ریالی مدرسه غیرانتفاعی در اردبیل حبس و جریمه نقدی در انتظار فروشندگان امتیاز طرح نهضت ملی مسکن

دیگر خبرها

  • دلالان نقره داغ شدند؛ ابلاغ قانون قیمت‌گذاری در بازار مسکن
  • دلالان نقره داغ شدند؛ تعیین قانون قیمت‌گذاری در بازار مسکن
  • جریمه میلیاردی یک واحد صنعتی متخلف در بروجرد
  • اتحاد دلاری در کانال ۶۰ هزار
  • وارن بافت سهام اپل را فروخت | تلاش برای تصاحب بازار کشور های آسیای میانه
  • تخفیف نجومی ایران برای فروش نفت!
  • تخفیف نجومی ایران برای فروش نفت؛ واقعی یا کیک؟
  • ظهور شیوه عجیب در معاملات مسکن در ایران | علت چیست؟
  • رد پای دلالان به طرح مسکن ملی یزد باز شد
  • تخفیف نجومی ایران برای فروش نفت واقعی است؟